Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (PORK MEAT WITH QUINCES IN OVEN)

Σε ένα παλιό παραδοσιακό φαγητό έβαλα τη δική μου πινελιά. Πρώτα αφού ξεφλούδισα μερικά κυδώνια τα έκοψα σε φέτες & αφού τα αλεύρωσα τα τσιγάρισα ελαφρά. Τοποθέτησα σε γάστρα ένα μεγάλο

κομμάτι χοιρινού κρέατος & τριγύρω τοποθέτησα τίς φέτες κυδωνιού & φέτες πατάτας & καρότου. Έριξα ανάλογο αλάτι & πιπέρι, λίγο μπούκοβο & χυμό τομάτας . Ψήσιμο σε φούρνο μέχρι να μαλακώσει το κρέας Το αλεύρωμα & το τριγάρισμα των κυδωνιών είναι απαραίτητο αν χρησιμοποιήσετε μαλακά κυδώνια, τα λεγόμενα ψωμοκύδωνα. Έτσι μαγείρευε το χοιρινό με τα κυδώνια η αείμνηστη νουνά μου Ανδρινίκη Γιαννίκα με την διαφορά μαγείρευε το φαγητό στην κατσαρόλα.
In an old traditional food I put my own touch. First, after peeling some of the quinces, I cut them into slices and after I flourished, I smoked them lightly. I put a large piece of pork in a hut & around I placed the slices of slices & slices of potato & carrot. Baking in an oven until the meat is softened The flour and the whispering of the quincew is necessary if you use soft quinces, the so-called breadcrumbs. So cooked the pork with clams my unforgettable Nunez Androniki Giannika except she cooked the food in the pot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger