Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ (MY OWN DIP OF EGGPLANT)

 Μετά από πολλά πειράματα κατέλειξα να φτιάξω τη δική μου νηστίσσιμη μελιτζανοσαλάτα που είναι μια πολύ νόστιμη αλοιφή για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου που αρχίζει σήμερα.
Πρώτα έκοψα κατά μήκος λευκές μελτζάνες & τις τοποθέτησα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ταψί στρώμμένο με αντικολλητικό χαρτί ή καλύτερα με ένα σιλικονούχο φύλλο. Τις έψησα  ώσπου να μαλακώσουν, δοκιμάζουμε τρυπώντας με ένα πηρούνι.
Σε μπλέντερ έβαλα μια-δυο σκελίδες σκόρδο, μισή χούφτα καρύδια, τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί, αλάτι , πιπέρι, χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο & προαιρετικά μια κουταλίτσα μουστάρδα. Αφού χτυπηθούν καλά ,προσθέτουμε γρήγορα τη σάρκα από τις μελιτζάνες & τα χτυπάμε όλα μαζί. Η φλούδα της ψημένης μελιτζάνας βγαίνει πανεύκολα. Δοκιμάζουμε αν τη θέλουμε πιο αλμυρή ή πιο ξινή & προσθέτουμε ανάλογα λεμόνι ή αλάτι. 
After a lot of experiments, I managed to make my own stinging aubergine salad which is a very tasty dip for the fasting of the 15th of August that begins today.
First I cut along white eggrlants & I placed them with the cut side down on a baking sheet with non-stick paper or better with a silicone sheet. I tossed them until they were softened, we try by tapping with a fork.
In a blender I put a couple of cloves of garlic, half a handful of walnuts, grated stale bread, salt, pepper, lemon juice, a little oliveoil & optionally a mustard little spoon. After being hit well, we quickly add the flesh from the eggplants and beat them all together. The peeled eggplant peel comes out very easily. We try to make it more salty or sour and add lemon or salt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου