Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ (SALTY CAKE)

Έφτιαξα αυτό το εύκολο αλμυρό κέικ με τον εξής απλό τρόπο:
Υλικά:
  • 70 γραμ. λάδι ( ένα κρασοπότηρο)
  • 200 γραμ. γιαούρτι (ένα κεσεδάκι)
  • 3 αυγά
  • 220 γραμ. τριμμένα τυριά (κατά προτίμηση σκληρά κίτρινα ή και φέτα – ανάμικτα)
  • 100 γραμ. ζαμπόν σε κομματάκια
  • 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μισή συσκευασία)
  • Μυριστικά που επιθυμείτε (ρίγανη, πάπρικα, πιπέρι)

Εκτέλεση:
Χώρισα τα ασπράδια από τους κρόκους από τ' αυγά, τα χτύπησα  μαρέγκα σφιχτή χρησιμοποιώντας το μίξερ. Ανακάτεψα όλα τα υλικά μαζί με τους  κρόκους σ' ένα μεγάλο μπωλ.  Πρόσθεσα τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψα απαλά για να μην ξεφουσκώσει. Λάδωσα ελαφρά μια φόρμα και έριξα το μείγμα μέσα. Έψησα στους 180ο για περίπου 30 – 35 λεπτά. Είναι μια εύκολη λύση για μια έκτακτη συνάθροιση παιδιών. Το μείγμα μπορεί να ψηθεί & σε ατομικές φόρμες  ελαττώνοντας το χρόνο ψησίματος.
I made this easy cake salty in the following simple way:
Materials:
  • 70 g. olive oil (a wine glass)
  • 200 g. Yoghurt (one trays)
  • 3 eggs
  • 220 g. Grated cheese (preferably hard yellow or feta cheese - mixed)
  • 100 g. Ham into small pieces
  • 300 g. Raising flour alone (half package)
  • Smell you wish (oregano, paprika, pepper)
Run:
I separated the whites from the yolks of the eggs, the hit meringue tight using the mixer. Stir all ingredients together with the egg yolks in a large bowl. I added the meringue mix in the remaining ingredients and stir gently to not deflate. Lubricate lightly a form and threw the mixture inside. Baked at 180 degrees for about 30-35 minutes. It is an easy solution for an extraordinary gathering of children. The mixture can be baked into individual forms and reducing the cooking time.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Powered By Blogger